İlçemizde geçen yıl Temmuz ayı içerisinde çıkan orman yangın sırasında dağlardaki ağaç ve bitki örtüsünün yanmasıyla birlikte vahşi hayvanlar da beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilmek için daha aşağı alanlara göç etmek zorunda kaldı. Bazı köylerimizde köy içine kadar gelen vahşi hayvan türleri vardır.
Özellikle domuz ve yavruları toplu halde hareket ettiklerinden dolayı daha zararlı olabilmektedir. Girdikleri bahçe ve tarlalarda yoğun kazı yapmaları ve takım halinde oynamaları sebebiyle ürünlerin ciddi zarar görmesine sebep olmaktadır.
Bölgemizde vahşi hayvanların zararlarından etkilenen alanların başında örtü altı seracılığa ait sebze seraları, muz seraları ve diğer tropik bitki seraları zarar görmektedir. Açık arazide ise sebzeler, meyve ağaçlarının dallarının kırılması gibi zarardan da söz etmek gerekir. Ürünlerin başında buğday ve hububat ürünleri, susam, biber, karpuz, kabak, muz, pitaya, ejder meyvesi, mısır gibi birçok tarımsal bitki domuzların verdiği hasardan etkilenmekte ve sezon sonunda elde edilecek ürün miktarını azaltmaktadır.
Başlıca vahşi hayvanlar arasında ayı, domuz gelmektedir. Domuzların çok yavru yapması nedeniyle popülasyonu oldukça fazladır. Bu nedenle domuz kaçıran sistemlerin araştırılmasına hız verilmiştir. Bu alanda elektrikli çit sistemi kullanılarak bu tehlikelerden kurtulabilme imkanı vardır.
Halk arasında; ayı domuz için elektrikli çit, domuz kovucu, domuz kovucu elektrikli çit, domuz kaçıran, domuz kovucu çit teli, domuz kovucu elektrikli çit sistemi, elektrikli çit sistemi, elektrikli domuz çiti, elektrikli domuz kovucu, domuz savar, elektrikli hayvan çiti, solar elektrikli çit, güneş enerjili elektrikli çit, yabani hayvanlar için elektrikli tel gibi bilinen sistem, firmamız tarafından müşterilerimize sunulmaktadır.
Öldürücü etkisi olmayan bu tip ürünlerin genel amacı belli büyüklükteki canlıların tarla sınırındaki elektrikli çit tellerine değdiği zaman anlık bir şokla karşılaşması ve kaçmasını sağlamaktadır.
Elektrikli çit sisteminin maliyeti çok fazla olmamasına rağmen, faydası çok önemlidir. Ürünlerde oluşacak zararın toplam gelire olan olumsuz etkisini azaltmak için günümüzde yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.
Kiracı olarak ürün yetiştiren çiftçilerin, bir sonraki sezonda başka tarlada ürün yetiştirmeleri durumunda, malzemeleri ve telleri çok kolay bir şekilde diğer tarlaya taşıyabilmektedir.